čtvrtek 19. listopadu 2015

František Kotleta - Hustej nářez


Další mluvené slovo, sice trochu potichu, čímž myslím jen a jen hlasitost vlastní nahrávky, ale jinak velmi kvalitně.

Zkrácený obsah této knihy: na Zemi přistáli mimozemšťané a upíři se rozhodnou proti nim bojovat. A je to nářez.
Styl, kterým je kniha psaná, je často velmi vulgární, místy i pornografický. Kdyby holky v práci tušily, že pauzuju vášnivou upírskou soulož v prostředku a hned na to říkám dobré ráno, zcela jistě by koukaly jinak. Podezírám trochu lidi v metru, jestli nejsou sluchátka slyšet i okolo. I když v metru to bylo na hranici slyšitelnosti i pro mě.
Hlavním hrdinou knihy je Jan Bezzemek, Čech narozený roku 1320 a proměněný v upíra asi dva roky po bitvě u Kresčaku, které se zúčastnil pod vedením krále Jana. Už při prvním setkání mučí jednoho človíčka uprostřed vepřína, a mluví velmi příhodně místu, na kterém se nacházejí. Ostatně, Jan se na dost podobném místě sám narodil, takže není moc co se divit. Jan je asi 700 let starý, a za tu dobu už prožil několik bitev, od husitských po linie druhé světové války. A teď vraždí Kartany a lidi a upíry, kteří se rozhodli, že se jim podvolí.
Pokud vám sci-fi není cizí a rádi se začtete do dobrého béčka, mohu vám Hustej nářez jen doporučit. Stejně tak za přečtení stojí i profil autora na cbdb.

Žádné komentáře:

Okomentovat