středa 24. února 2016

Miroslav Žamboch - Drsný spasitel

Není nad dobrý béčko. I když mi teda tohle postapo fantasy ve výsledku nepřišlo zas tak moc nápaditý, jak by bývalo mohlo být, hlavní hrdina je opravdu originál.
Takže seznamte se s cizincem, který se až po notné chvíli dozví, že by mohl nosit iniciály C. R. Svoje jméno si sice nepamatuje, ale za to má spolehlivé společníky, jejichž jména známá jsou. Brokovnice Margaret, granátomet Greyson, ke kterým se po pár stránkách připojuje revolver Zabiják. Všechno absolutně absurdní ráže. Pak má nůž, kterému říká Nůž. A koně - biologický konstrukt, který se jmenuje Micuma. Jeho Ruka je velké klepeto se superostřím, a jedno oko má z démona, který zřejmě dlí spoutaný na dně jeho duše. A pokud má démon trochu inteligence, tak se C. R. dost bojí.
Hlavní linka knihy je objevování hrdinovy minulosti, která nás nakonec zavede až do Ostravy, kde zrovna řádí třeskuté mrazy - dotáhneme to až na -95°C. A tam se konečně dozvíme, co je ten Drsný spasitel vlastně zač.
Drsný spasitel je, jak jsem psal v úvodu, dobrý béčko. Bohužel, když to shrnu dokola a dokola, tak kromě hlavní postavy se žádná velká překvapení nekonají. Když to srovnám třeba s Asfaltem, tak je Drsný spasitel slabá káva.

Žádné komentáře:

Okomentovat