sobota 9. července 2016

Larry Correia - Monster Hunter International (Lovci monster s.r.o.)

Další kniha namluvená Jiříkem, kterého s tátou považujeme za vrchního Pratchettova předčítače, ovšem tentokrát zpracoval knihu úplně jiného ražení. Lovci monster jsou vlastně docela béčková
řezačka, až teď si uvědomuji, že se to postavilo trochu nad úroveň možná právě kvůli tomu přednesu.
Hlavním hrdinou je Owen Pitt, což je chlapík tmavší pleti velký jako hora. Potkáváme ho ve chvíli, kdy se živí jako účetní a jeho šéf, což je ztělesnění všech špatných šéfů, si ho jednoho večera pozve na kobereček. Jako přídavek k neocenění Owenovi práce ve firmě mu prozradí, že se ho hodlá potrestat trestem mimo firemní nařízení. Tento trest je ve zkratce to, že se šéf promění ve vlkodlaka a chystá se Pitta sežrat. Naštěstí pro nás se Pitt neživil v životě jen jako účetní, ale taky jako vyhazovač v barech a nebo bojem v ilegálních zápasech. Souboj s vlkodlakem je tak tedy vcelku vyrovnaný a Owenovi se podaří jej přežít a vlkodlaka zneškodnit.
Po této události Pitta nejdříve kontaktují federální agenti z úřadu pro kontrolu monster, a pak chlapík, který reprezentuje firmu Lovci monster s.r.o., který mu nabídne práci. Owen se po dlouhé úvaze rozhodne tuto práci přijmout.
Knížka je svižná, nabitá dějem a akcí, není nouze o drsnější slova i scény. Zkrátka je to dobré béčko.

Žádné komentáře:

Okomentovat