úterý 9. srpna 2016

František Kotleta - Příliš dlouhá swingers párty


Od stejného autora jako Hustej nářez tady máme další béčkovou... rád bych řekl řezačku, ale tady by se muselo použít jiného slova.
Recept na zábavný béčkový sci-fi/fantasy je vcelku jednoduchý: násilí, sex a aspoň trochu zajímavý příběh (není nutností). Kotleta zde použil jednoduchou rovnici - když ti chybí násilí a příběh, dej tam o to víc sexu. Takže náš hrdina, doktor archeologie (nebo paleontologie) Kosek, se většinou příběhů prostě prosouloží. Což není nezábavné (to čtení myslím), ale že bych se teda nějak extra popadal za břicho, to teda ne.
Knížka obsahuje pět povídek, v první z nich je doktor Kosek najat detektivní kanceláří Zdeněk Kouda, která se zabývá nadpřirozenými případy v Česku i ve světě. V dalších čtyřech již pak jako řadový zaměstnanec této detektivní kanceláře aktivně řeší různé případy. Jeho kolegy jsou dva bývalí policajti (pěkní chlíváci, ale profíci) a šéfem zmíněný Kouda neustále kouřící dýmku.
Většina případů se řeší v Praze, takže je to docela zajímavé (ne tak zajímavé jako třeba Líheň), ale ve výsledku to není taková bomba, jako Hustej nářez.

Žádné komentáře:

Okomentovat