čtvrtek 8. dubna 2021

Koronavirové deník 25. - Absence trůnu ve Vladislavském sále

 Slavnou větu Není dobré přepřahat koně uprostřed řeky uvedl ve všeobecnou znalost během jednoho ze svých projevů Abraham Lincoln. Jak to dopadlo s Lincolnem víme všichni. Je to případ, ze které se naše politická reprezentace rozhodně poučila. Za prvé ministry přepřahá za čerstvé velmi často. Jsou teda výjimečně silní valaši schopní utáhnout i dvě naráz, ale některé, epidemií velmi exponované posty je třeba měnit častěji. Druhé preventivní opatření spočívá v uzavřených divadlech.

Seznamte se tedy s čtvrtým ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergerem této vlády. Ve videu se můžete podívat na jeho jmenování ve Vladislavském sále.

 

Ve videu prezident vysvětluje, proč byl ministr Blatný odvolán - blokoval ruskou vakcínu.
Pohled na něj mě přivedl na myšlenku, že je velká škoda, že už není v tomto sále vyvýšený trůn. To se samozřejmě do 21. století nehodí, ale pohled na stařičkého mocnáře, neschopného stát s ostatními při slavnostní příležitosti (byť ne nijak výjimečné), kterak posléze odvypráví svůj projev lapaje po dechu, to není pohled, který by měl kohokoliv těšit. Na tom vyvýšeném místě by se mu ministr mohl aspoň podívat zpříma do očí... nu takhle se aspoň poklonil, možná že i v tom je zamýšlená symbolika.

Žádné komentáře:

Okomentovat