neděle 24. září 2017

Jiří Kulhánek - Noční klub


I když jde vlastně o knihy dvě, řekl jsem si, že v rámci úspory to sfouknu najednou, a to jak časově tak i tady. Vcelku nedávno jsem totiž četl Vyhlídku na věčnost, která na Noční klub navazuje. Což je trochu kámen úrazu. Ne snad, že by Vyhlídka prozradila děj. Můžeme sice tušit, která postava to přežije až do konce a která ne, ale to je všechno.
Problém je, že jsou si hrdinové obou knížek (zde Tobiáš, Jan ve Vyhlídce) až příliš podobní. A v čem si nejsou podobní, tam Jan Tobiáše předčí. Prostě smůla.
Dějově není na tom Noční klub vůbec špatně. V principu příběh nově proměněného upíra v zajetí na otrokářské lodi spolu s další sexy upírkou nemůže příliš nudit. Nicméně, na Vyhlídku to nemá. Škoda že ani tady to zrovna nehýří erotickými scénami, v tom je zase excelentní Bratrstvo krve.
Co je ovšem potřeba říci, že jsem ty dvě knížky sfouknul ani ne za týden, je tam Kocour (snad jediná kočkovitá šelma, kterou jsem si oblíbil... pokud nepočítám Tiggra z medvídka Pú). Čili chceš-li si počíst něco nenáročného, je to furt jedna z knih volby.

Žádné komentáře:

Okomentovat