pátek 3. července 2020

Koronavirové deníky - Svatební speciál 2.

Tenhle příspěvek se mi nechce psát úplně deníkově, ale spíše vám ho sdělit jako recept na malou domácí svatbu. Budu to psát i s cenami, protože podle mě otázka: Kolik může stát malá svatba? bude aktuální určitě pro strašnou spoustu lidí.
Jak jsem psal v předchozích příspěvcích, úplně prapůvodně jsme chtěli svatbu malinkatou, jen pár příbuzných, zajít někam na oběd a hotovo. To nakonec úplně neprošlo, a tak to vypadalo na svatbu větší, o 40 hostech. Což je teda brané pořád jako relativně malá svatba! Jenže tenhle plán nám zkomplikovala ta pandemie z názvu tohoto deníku, a zase to bylo všechno jinak.

Původní plán svatebního dne:
9:30 - 10:30 Příjezd všech svatebčanů, seznámení rodin
10:40 Odjezd směr zámek
11:00 Obřad na zámku
11:30 - 12:00 Focení, návrat zpět domů
12:00 Ohřívání a guláš
13:30 Dort a káva
14:00 Zahradní slavnost, bazén a grilování

Načež předpověď počasí vypadala takto:
a bylo jasné, že zahradní slavnost se konat nebude.
Naštěstí se nám podařilo přenést stoly do jednoho obývacího pokoje, posbírat židle a v počtu 13 hostů a jeden malý špunt jsme se nastrkali k jedné tabuli se mnou a mojí ženou v čele. A z celého programu jsme vlastně změnili jen zahradní slavnost na posezení rodin v obývacím pokoji.

Na svatbu pro 13 osob si připravte:
Prstýnky - naše stály 4290 Kč (nerez ocel, zirkony)
Svatební šaty - půjčovné 5900 Kč
Sud piva - 1100 Kč (25l)
Maso na gril, omáčky, tyčinky, sekt - 1800 Kč
Nealkoholické pití - 1000 Kč
Dort - 1000 Kč
Květiny - 1600 Kč (přátelská cena)
Guláš - 1860 Kč - objednaný ve státem uzavřené hospodě, protože na vyvařování není čas
Čerstvý chléb k masu - 140 Kč - dojídáte stejně druhý den s gulášem co zbyl
Obložené mísy - 720 Kč
Vývazky - 84 Kč (koupíte v galanterii hotové, myrtu nahradíte buxusem ze zahrady)
Deštník pod který se vlezete oba - 400 Kč
Fotograf - 3000 Kč (přátelská cena)

Ti zdatnější s kalkulačkou si spočtou konečnou cenu, nicméně řeknu vám to takto - vzhledem k tomu, že na tu velkou svatbu jsme počítali minimálně 130 tisíc, jsme hodně ušetřili.
Nerad bych, abyste si někdo mysleli, že se chceme vychloubat, jak umíme ušetřit. Vím, že jdeme také zcela protiproudově proti lidem, kteří se musí vychloubat tím, že mají hodinky za dvacku a boty za čtyřku. Celý úmysl tohoto článku je ten, že až vám někdo bude tvrdit, že svatba musí být jako řemen, a že na ní musí být aspoň 80 lidí nemusí mít pravdu. Samozřejmě nám je líto, že se spousta našich kamarádů nakonec nemohla zúčastnit z toho prostého důvodu, že bychom je neměli kam uložit, ale měli jsme tam většinu těch lidí, které jsme tam mít chtěli a všichni zúčastnění řekli, že to byla tuze příjemná záležitost. Takže se nenechávejte natlačit do nějakých velkých orgií pokud je nechcete. A netrapte se s tím, že většinu nákladů vám přinesou hosté v obálkách.

Vážně nejveselejší na tom je, že 23. května se slaví Mezinárodní den želv. Ačkoliv jsme si tohle datum tak úplně nevybrali, je vcelku zvláštní, jak mi tahle přezdívka, kterou jsem si vybral někdy okolo svých 12 let, přirostla ke kůži. No vážně jako krunýř.




Na další stránku koronavirových deníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat